طراحی الگوی جذابیت سازمانی در بخش دولتی ایران مبتنی بر رویکرد کیفی - اسحاقی, هادی; گیلانی پور, جواد; کیاکُجوری , داود; منصور لکورج , کیانوش (توسعه فردی و تحول سازمانی)
هدف پژوهش حاضر ارائه الگوی بومی جذابیت سازمانی در بخش دولتی ایران با تأکید بر ابعاد، مؤلفه‌ها و شاخص‌های متناسب با زمینه ساختاری، فرهنگی و ارزشی سازمان‌های دولتی بود. این پژوهش با رویکرد کیفی، ماهیت اکتشافی و روش تحلیل محتوا انجام شد. جامعه پژوهش شامل خبرگان مدیریت دولتی دارای مرتبه علمی دانشیاری و بالاتر و برخوردار از سابقه پژوهشی یا مدیریتی در حوزه سازمان‌های دولتی بود. مشارکت‌کنندگان با روش نمونه‌گیری گلوله‌برفی انتخاب شدند و مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته تا رسیدن به اشباع نظری با 15 نفر ادامه یافت. داده‌های حاصل از مصاحبه‌ها کدگذاری و در قالب کدهای باز، محوری و انتخابی سازمان‌دهی شد. برای بررسی اعتبار فرایند کدگذاری از شاخص کاپای کوهن استفاده شد. یافته‌های تحلیلی نشان داد الگوی جذابیت سازمانی در بخش دولتی ایران از 4 بعد اصلی، 17 مؤلفه محوری و 74 گویه تشکیل شده است. ابعاد شناسایی‌شده شامل بعد اقتصادی ـ معیشتی، بعد توسعه حرفه‌ای ـ ساختاری، بعد روان‌شناختی ـ ارزشی، و بعد اعتبار نهادی و شفافیت رویه‌ای بود. مقدار شاخص کاپای کوهن برابر با 0.870 و سطح معناداری آن 0.0001 گزارش شد که بیانگر توافق معتبر و قابلیت اعتماد مناسب در فرایند کدگذاری بود. جذابیت سازمانی در بخش دولتی ایران پدیده‌ای چندبعدی است و ارتقای آن مستلزم توجه هم‌زمان به امنیت معیشتی، رشد حرفه‌ای، معناداری ارزشی خدمت عمومی، عدالت رویه‌ای و سلامت نهادی است.